Reis door australie als begin van mijn ondernemersavontuur

Hoe een maand roadtrippen door Australië het begin van mijn ondernemersavontuur werd

Ondanks dat mijn droomreis voorbij was en ik al een kleine 48 uur wakker was, stapte ik vol enthousiasme het vliegtuig uit toen we terug aankwamen in Amsterdam. Dit fantastische avontuur zat erop, maar er stond me een nog veel groter avontuur te wachten. De afgelopen maand was er iets veranderd in mij en tijdens 26-uur durende vlucht maakte in een beslissing die mijn leven op zijn kop zou zetten. 

Weg uit het dagelijkse leven en ruimte om het grote plaatje te zien

Als ik nu terugdenk, wist ik eigenlijk al lang dat ik mijn eigen bedrijf wilde beginnen. Maar toch zag ik het niet. Ik maakte lange werkdagen, had strakke deadlines en moest flink aanpoten om al het werk af te maken. Mijn avonden bestonden uit sporten of afspraken, net als de meeste weekenden. 

Ik was eigenlijk altijd wel met iets bezig en nam niet de tijd om uit te zoomen. Om naar het grote plaatje te kijken en te kijken naar wat ik nu écht wilde. Je raadt het al: tijdens de reis kwam daar verandering in. Twee vluchten van 24+ uur en een maand kamperen gaven álle tijd om wat meer tot mezelf te komen. 

Tijdens de reis heb ik precies gedaan wat ik het liefste doe: rondreizen, hiken, lekker eten, surfen, slapen in een camper, dieren spotten en nieuwe plekken ontdekken. Dat vrije leventje beviel me wel. Na een week kon ik me al niet meer voorstellen dat ik straks weer terug zou gaan naar mijn baan in loondienst. Natuurlijk maakte ik nog netjes mijn maand uitwerken af, maar daarna was het tijd om volledig voor mijn eigen business te gaan. 

Heel eerlijk: misschien was het beeld dat ik had wat rooskleurig. Tijdens een avond biertjes proeven in Gold Coast zat iemand een tafel verderop te werken op zijn laptop. Inclusief biertje en een schaaltje nacho’s. “Dat is hoe het leven moet zijn!”, dacht ik en ik zag al helemaal voor me hoe mijn leven er een jaar later (nu dus) ook zo uit zou zien. Dát is toch wat anders gelopen, want het grootste deel van de tijd zit ik gewoon in mijn thuiskantoor. Mét uitzicht op een wereldkaart, dat dan weer wel. 

Roadtrip Australie

Toch voel ik me wel degelijk vrij. Ik heb geleerd dat ik helemaal niet op een tropische bestemming hoef te zitten om me vrij te voelen. Ik kan mijn dagen invullen zoals het mij uitkomt, werken aan de projecten waar ik enthousiast van wordt en zelf kiezen voor wat voor klanten ik graag wil werken. Ondanks die tropische bestemming is dat gevoel van vrijheid dus helemaal goed gekomen. 

Het vertrouwen dat alles goed komt

Als ik iets geleerd heb tijdens de reis, dan is het wel om meer naar mijn gevoel te luisteren. Veel dingen gingen niet volgens plan (zoals het hoort bij een goed avontuur), maar pakten achteraf juist veel beter uit. 

Dat gebeurde bijvoorbeeld toen we walvissen wilden spotten. Een paar dagen van tevoren deden we alvast wat research voor leuke boottrips en maakten een keuze. Toen we uiteindelijk belden om te reserveren, zat alles vol. Op één trip na: die met de Pacific Whale Foundation. Uiteindelijk ben ik ontzettend blij dat we bij deze organisatie terechtkwamen. In plaats van op een grote toeristenboot, eindigden we op een klein bootje van een stichting die onderzoek doet naar de walvissen in het gebied. En het mooiste van alles, in een kleine drie uur tijd zagen we tientallen walvissen, soms zelfs op een paar meter afstand. Dat was echt een magisch moment en een van de hoogtepunten van de reis.

Walvissen spotten in Autstralie

Dit is slechts een van de toevalligheden die ons onderweg overkwamen, maar die de reis nog zoveel mooier maakten dan gepland. Hoe vaker dingen spontaan goed uitpakten, hoe meer ik leerde om los te laten. Om erop te vertrouwen dat het altijd goed komt. 

Deze les was ontzettend waardevol voor mijn eerste maanden als ondernemer. Hoewel ik volledig in het diepe sprong en van de ene op de andere dag besloot om fulltime te gaan ondernemen, heb ik altijd het vertrouwen gehad dat het goed kwam. Zelfs toen ik mijn eerste maand amper iets verdiende. En zelfs toen de coronacrisis om de hoek kwam kijken, nét toen mijn bedrijf lekker begon te lopen. En wat blijkt? Het is allemaal goed gekomen. De afgelopen tijd heb ik mogen werken voor een aantal hele leuke klanten en zie ik mijn bedrijf elke maand een stukje groeien. Daarom ben ik elke dag nog ontzettend blij voor die enorme hoeveelheid vertrouwen die ik een jaar geleden op deed. 

Een tas vol boeken (maar dan compact op een e-reader)

Wat doe je als je twee keer ruim 24 uur in een vliegtuig zit? In mijn geval betekende het: mijn e-reader volladen met inspirerende boeken en urenlang lezen. Slapen in een vliegtuig is mij nog nooit echt gelukt, dus ik had iets nodig om de tijd door te komen en niet gillend gek te worden. Daarom pakte ik de kans om eindelijk eens wat meer te lezen. Ik las biografieën van succesvolle ondernemers en bekende personen en boeken over persoonlijke ontwikkeling. 

Deze drie boeken maakten de meeste impact:

Babe, you got this

Ik las dit boek tijdens de heenvlucht en merkte dat het enorm veel in mij los maakte. Het gaf me een inzicht in hoe het leven er als ondernemer eruit ziet en wat erbij komt kijken. In mijn achterhoofd wist ik stiekem allang dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. Dankzij Babe, you got this wist ik dat ik niet ‘ooit’ maar zo snel mogelijk met mijn bedrijf wilde beginnen. 

Becoming

In haar levensverhaal schrijft Michelle Obama hoe ze van klein meisje in een achterstandswijk uitgroeide tot First Lady. Ik las het boek tijdens luie middagen op het strand of ‘s avonds voor het slapengaan in de camper. Hoewel het verhaal misschien niet per se direct te maken heeft met het starten van een bedrijf, inspirerende het mij wel enorm. Het laat zien dat alles mogelijk is, zolang je er maar vol voor gaat. 

The Miracle Morning

Dit boek las ik tijdens de terugvlucht en maakte mij enorm enthousiast. Ik kon niet wachten om met The Miracle Morning aan de slag te gaan en te zien wat voor impact het op mijn leven zou hebben. Impact hebben deed het zeker, want door steevast elke ochtend de Miracle Morning te doen zette ik tijdens mijn laatste maand in loondienst alvast de basis van mijn bedrijf neer.

Aan de ene kant lijkt het zo ontzettend snel gegaan… Ik herinner me de fijne momenten op reis nog als de dag van gisteren. Aan de andere kant is er in de tussentijd ontzettend veel gebeurd. Een bedrijf beginnen, de eerste stappen als ondernemer maken, corona die even roet in het eten kwam gooien, maar hoe het daarna toch weer goed kwam. Ik ben in ieder geval helemaal happy met hoe het allemaal gelopen is en ben megabenieuwd naar wat er nog allemaal te wachten staat.

Scroll naar top

De deuren van de cursus zijn tijdelijk gesloten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de wachtlijst:

Bijna klaar!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om toegang te krijgen tot de cursus:

Pinterest templates voorbeeld

Download jouw Pinterest templates

SEO Quickstart Guide

Boost jouw vindbaarheid in Google

Blog guide

5 stappen voor een succesvolle blog

Kickstart Jouw Blog - Wachtlijst

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden

Gratis download

Voortaan altijd ijzersterke blogs publiceren?

Vul hieronder jouw gegevens in en download de gratis Blog Checklist!

Gratis download

Jouw plekje in Google claimen?

Vul hieronder jouw gegevens in en download jouw gratis SEO Cheat Sheet!