Beste vorm van content marketing

Wat is de beste vorm van content marketing voor jou?

Voel jij je ook weleens overwhelmed door al het marketing advies dat je online leest? De een zegt dat video momenteel de allerbelangrijkste vorm van marketing is, de ander zegt juist dat podcasten the next big thing is en weer iemand anders zegt juist dat je moet gaan bloggen. Spoiler alert: ze hebben allemaal gelijk. Of nouja, een beetje dan. 

Toen ik met mijn bedrijf begon las ik online ontzettend veel over marketing. Als je dat maar lang genoeg doet, krijg je vanzelf het gevoel dat je alles moet doen en overal aanwezig moet zijn. En ik kan je uit ervaring vertellen: dat werkt niet. Door alles te willen doen, ontbreekt de focus om dingen ook écht goed te doen. Daarbij kreeg ik ook steeds meer werk voor klanten, waardoor de tijd die ik voor mijn eigen content had steeds beperkter werd. 

Hoe kies je de beste vorm van marketing voor jou?

Misschien heb je stiekem al een idee over welke vorm van content het beste bij je past. Of misschien ook niet ;). In beide gevallen kunnen onderstaande vragen je helpen om het juiste platform te kiezen:

1. Waar ben je goed in?

2. Wat vind je leuk om te doen?

3. Wat houd je consistent vol?

De vorm van marketing die jouw focus verdient ligt in de overeenkomsten tussen je antwoorden op bovenstaande vragen. Voordat we een definitieve keuze maken, licht ik de vragen eerst wat uitgebreider toe.

Beste vorm van content marketing voor jou

1. Waar ben je goed in?

Je haalt het meest uit content marketing als je jouw doelgroep geweldige content voorschotelt. Begin daarom met kijken waar je goed in bent. Vind je het spannend om jezelf te filmen, maar kun je geweldige verhalen schrijven? Dan is het een goed idee om te gaan bloggen. Ben je juist helemaal niet goed met schrijven, maar ben je een kei in presenteren? Gebruik die skill en richt je op online video’s.

 

2. Wat vind je leuk om te doen?

Hoe geweldig zou het zijn als je elke week weer vol passie aan de slag gaat om jouw doelen te bereiken? Door dingen te doen die je leuk vindt, wordt het veel makkelijker om gemotiveerd te blijven. Daarbij zie je ook de passie terug in de kwaliteit van de content die je maakt. Als jij iets vol overgave creëert en het enthousiasme spat er vanaf, dan wordt het vanzelf veel leuker voor mensen om te lezen, kijken of luisteren. Kies daarom vooral iets waar je blij van wordt, dan wordt het elke week weer een feestje om content te maken. 

 

3. Wat houd je consistent vol?

Eén keer een blog plaatsen, video delen of podcast publiceren zal nog niet zoveel teweeg brengen. Het succes van content marketing zit hem in consistentie. Als jij elke week iets nieuws publiceert, zul je zien dat je steeds meer lezers/kijkers/luisteraars gaat krijgen en je steeds meer uit je marketing gaat halen. Volhouden is dus ontzettend belangrijk. Kies daarom een vorm van marketing waarvan je weet dat je het consistent kunt volhouden. 

 

Vind jouw ideale vorm van marketing!

 

 

Nu is het aan jou. Pak er pen en papier bij om de antwoorden op bovenstaande vragen op te schrijven. De kans is groot dat je antwoorden op de verschillende vragen aardig met elkaar overeenkomen. De vragen hangen namelijk allemaal samen met elkaar. 

Vaak vinden we de dingen waar we goed in zijn ook automatisch leuk om te doen. Het gaat je gemakkelijk af en je kunt zo echt mooie dingen creëren. Zo wordt het vanzelf leuk. En als je iets leuk en gemakkelijk vindt, is de kans meteen stukken groter dat je het volhoudt om consistent te doen.

Komen je antwoorden overeen? Gefeliciteerd, jij hebt ontdekt wat de beste vorm van marketing voor jou is. Je weet nu waar je de komende tijd op kunt focussen om jouw bedrijf te laten groeien. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en geweldige content te gaan creëren op een manier die bij jou past.

 

Vormen van marketing plannen

Scroll naar top

De deuren van de cursus zijn tijdelijk gesloten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de wachtlijst:

Bijna klaar!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om toegang te krijgen tot de cursus:

Pinterest templates voorbeeld

Download jouw Pinterest templates

SEO Quickstart Guide

Boost jouw vindbaarheid in Google

Blog guide

5 stappen voor een succesvolle blog

Kickstart Jouw Blog - Wachtlijst

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden

Gratis download

Voortaan altijd ijzersterke blogs publiceren?

Vul hieronder jouw gegevens in en download de gratis Blog Checklist!

Gratis download

Jouw plekje in Google claimen?

Vul hieronder jouw gegevens in en download jouw gratis SEO Cheat Sheet!