Hand met telefoon, op de achtergrond een laptop

Wist je dat je met een blog veel meer kunt dan zomaar een leuk artikel op je website? Nadat je veel tijd en moeite hebt gestoken in het schrijven van een goed blogartikel, is het logisch dat je er zoveel mogelijk uit wilt halen. Hoewel het al veel oplevert om blogs op je website te plaatsen, kan je met een paar kleine extra acties nog veel meer met je blogartikel. In dit artikel deel ik vier tips om jouw blogberichten te hergebruiken. 

1. Haal er quotes uit voor op social media

Quotes doen het ontzettend goed op social media. Maar waar haal je iedere keer weer inspiratie vandaan? Juist, uit je blog. Als het goed is staat er in jouw blogartikel veel informatie die precies in lijn is met wat jij wilt vertellen als ondernemer. Maak hier goed gebruik van door er een aantal quotes uit te pakken en deze te verwerken in plaatjes. Doordat je op deze manier je eigen woorden gebruikt, is de quote sowieso uniek.

Een hand die een telefoon vasthoudt en een laptop op de achtergrond

2. Gebruik delen als caption op social media

Wil je op social media veel interactie krijgen en je impact laten groeien? Het is dan belangrijk om veel waarde te bieden aan je volgers. Uiteraard staat jouw blog vol met waardevolle kennis en tips. Maak hier gebruik van door stukjes tekst of ideeën uit je blog te verwerken in je beschrijvingen op social media. Bonus: je hebt meteen een reden om mensen naar je website te sturen en de hele blog te lezen.

3. Verwerk de info in een e-mail die je naar je lijst stuurt

Heb je net een blog geplaatst vol waardevolle informatie? Dan wil je daar natuurlijk iedereen in je maillijst van op de hoogte stellen. Dit kun je heel eenvoudig doen door een stukje uit je blog te pakken en dit te verwerken in een mail die je naar je lijst stuurt. Of je draait het om: ga in je mail nog wat dieper in op het onderwerp uit je blog. Beide manieren helpen om de mensen op je e-maillijst te voorzien van waardevolle informatie en geven wederom de gelegenheid om mensen uit te nodigen om je blog te bekijken. 

4. Herschrijf je blog en gebruik deze als gastblog

Een goede manier om jouw bekendheid als ondernemer te verbeteren, is door zo nu en dan een gastblog te publiceren op een andere website. Niet alleen breng je zo jezelf en je bedrijf meer onder de aandacht, als je er een linkje in plaatst is het ook nog eens goed voor je posities in zoekmachines

Net zoals bloggen, kost ook gastbloggen tijd. Het schrijven van een gastblog gaat echter een stuk sneller als je deze baseert op een bestaande blog. Zo kun je bijvoorbeeld dezelfde informatie en boodschap gebruiken, maar dit op een andere manier verpakken. Of je legt de nadruk van het artikel op net iets anders dan in de oorspronkelijke blog. Wanneer je dit goed aanpakt, heb je supersnel een compleet nieuwe tekst. 

Meer tips ontvangen?

Alsjeblieft, vier manieren waarop je nóg meer uit je blog kan halen. En dat met slechts een klein beetje extra moeite. Wil jij meer te weten komen over hoe jij jouw website optimaal kunt inzetten om nog meer bezoekers en uiteindelijk klanten aan te trekken? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan elke week mijn beste tips rechtstreeks in je mailbox. Klik hier om je aan te melden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *