fbpx
content inspiratie tools

Laat de techniek voor je werken: 7 tools voor eindeloze content inspiratie

“Pfoe, waar moet ik nú weer over bloggen?!” Als je al wat langer blogs schrijft, is de kans groot dat je dit ooit een keer gedacht hebt. Je kunt urenlang naar een wit vel papier blijven staren, pen en papier pakken om te gaan brainstormen óf je laat de techniek voor je werken. Over dat laatste wil ik het even met je hebben. 

Door gebruik te maken van de gratis tools in dit artikel, heb je binnen no time een hele lijst aan potentiële blogonderwerpen. Zo bespaar je heel wat tijd (en energie) om zelf te brainstormen naar onderwerpen. Daarom zijn onderstaande tools – als je het mij vraagt – onmisbaar voor iedereen die regelmatig content maakt. 

1. Hubspot Blog Topic Generator

De Blog Topic Generator van Hubspot is een toptool om tot creatieve blog ideeën te komen. Je hoeft alleen maar het hoofdonderwerp van je blog in te typen en Hubspot laat vervolgens vijf verschillende onderwerpen zien. Er is ook een betaalde optie waarbij je een jaar aan blog ideeën (250 stuks) krijgt. Als je het mij vraagt is de gratis optie al een mooi begin waarmee je waarschijnlijk wel even verder kunt. 

2. SEOPressor Blog Title Generator

Met de SEOPressor Blog Title Generator ben je ongetwijfeld even zoet, want de tool genereert meer dan duizend titels (en daarmee onderwerpen) voor mogelijke blogs. 

De tool werkt heel simpel: voeg een algemeen keyword in en geef aan of het om een locatie, merk, persoon of algemene term gaat. Vervolgens rollen er automatisch bijpassende titels uit. 

3. Portent Content Idea Generator

Wederom een hele simpele, maar wel een effectieve tool: Portent Content Idea Generator. Je vult een algemeen topic in, klikt op ‘generate idea’ en ta-dah: er rolt meteen een blogonderwerp uit. Je kunt vervolgens net zolang op ‘See another title’ blijven klikken tot je genoeg inspiratie hebt verzameld. 

4. Content Row Headline Generator

De Content Row Headline Generator is een handige tool om titels en onderwerpen te verzinnen voor blogs, maar bijvoorbeeld ook voor video’s, blogs, vlogs of social media posts. 

Vergeleken met de andere tools in dit rijtje, heeft Content Row nét wat extra’s te bieden. Naast dat de tool allerlei handige headlines genereert op basis van het onderwerp dat jij hebt ingevuld, kun je ook filteren tussen verschillende categorieën, zoals clickbait, evergreen, seasonal en topical. 

5. Tweak Your Biz: Title Generator

Heb je even? Nadat je je hoofdonderwerp invult in deze tool, rollen er letterlijk honderden mogelijke blogonderwerpen uit. Onoverzichtelijk? Nee hoor, want de tool maakt er automatisch verschillende handige lijstjes van, zoals:

  • Lijstjes
  • De beste …
  • How to’s
  • Vragen
  • En nog veel meer!

Toegegeven: niet alle onderwerpen zijn waarschijnlijk even relevant, maar het is zeker een goed idee om er even doorheen te scrollen en wat ideeën op te doen voor jouw volgende blog (of video, podcast of vlog). 

6. SumoMe: Kickass Headline Generator

De SumoMe Kickass Headline Generator een van de meest uitgebreide tools uit dit rijtje en is nét wat ingewikkelder dan de andere. Maar no worries, nog altijd heel makkelijk te gebruiken. Je begint door te kiezen wat voor blog je wilt schrijven: een lijstje, how to, waarom-blog, controversieel of speels.

Vervolgens kun je verschillende elementen invullen. Naast het hoofdonderwerp, kun je bijvoorbeeld ook invullen wat de droom van je lezer is, wie je lezer is en wat het pijnpunt van je lezer is. Dankzij deze elementen kun je de onderwerpen heel specifiek maken. 

7. FatJoe Blog Title Generator

Met de FatJoe Blog Title Generator heb je binnen een paar seconden 10 verschillende ideeën voor je volgende blog. Vul je vervolgens je naam en e-mailadres in, dan krijg je er nog 100 extra. Om nóg meer inspiratie te krijgen, kun je inspireren met verschillende hoofdonderwerpen. In mijn geval zijn dat bijvoorbeeld: seo, bloggen en content marketing. 

Even een nuance

Via de tools in dit artikel kun je inspiratie opdoen voor honderden blog artikelen, vaak inclusief een sterke en klikwaardige titel. Maar blijf zelf ook altijd nadenken. Kies enkel de onderwerpen die jouw doelgroep interessant zou vinden. Houd altijd het doel in zicht: keigoede content maken voor jouw publiek. 

In veel gevallen wil je de titels en onderwerpen die uit de tools rollen niet allemaal letterlijk overnemen. Soms zijn ze misschien een beetje cheesy of passen ze niet zo goed bij je. De kans is echter groot dat er ook een paar onderwerpen tussen zitten die wél supergeschikt zijn. 

Ik gebruik de tools vooral als inspiratie. Bijvoorbeeld voor een invalshoek waar ik nog niet aan gedacht had, maar die wél heel interessant is. Vervolgens geef ik er mijn eigen draai aan. Zo wordt het toch een uniek artikel dat bij mij past, ondanks dat het idee oorspronkelijk uit een tooltje kwam. 

Bonustip

Let als je deze tools gebruikt extra goed in hoe de titels zijn opgebouwd. Een goede blogtitel is namelijk rete belangrijk. Het bepaalt of iemand je blog leest of verder scrollt. De titels die uit de tools rollen, zijn vaak gebaseerd op vaste formules die over het algemeen heel goed werken. Doe er je voordeel mee ;).

Download gratis

100+ headline formules voor blogs & mailings