Content voor meer klanten

Welke content moet je delen om meer klanten aan te trekken?

Mensen inspireren met een leuke blog en een perfecte instagram feed… allemaal heel leuk, maar als je ook maar een beetje ondernemend ben ingesteld heb je altijd een centraal doel in je achterhoofd: klanten aantrekken. Maar welke content moet je nu delen om klanten aan te gaan trekken?

Leuke content maken is één ding, maar zorgen dat dit ook echt iets oplevert is een tweede. Je schrijft regelmatig een leuke blog en post actief op social media, maar ziet nog niet echt de gewenste resultaten. Misschien heb je al behoorlijk wat lezers of volgers weten op te bouwen, maar echt klanten… het blijft lastig.

Om te zorgen dat mensen je content niet alleen leuk vinden, maar ook die volgende stap zetten, is het belangrijk om de klantreis in gedachten te houden bij het schrijven van je content. De reis die iemand aflegt van een compleet vreemde tot een tevreden klant. Met de juiste content zorg je ervoor dat iemand steeds een stapje verder in die klantreis komt. In deze blog ga ik je precies vertellen hoe je dat kunt doen.

Drie fases van de klantreis

De weg die iemand aflegt van totale onbekende naar een klant is grofweg te verdelen in drie fases: koude leads, warme leads en hete leads. 

Koude leads zijn mensen die je nog helemaal niet kennen. Mensen die voor het eerst op je social media profiel komen of voor het eerst jouw website tegenkomen. Zij hebben nog geen idee wie je bent of wat je doet. 

Warme leads kennen je al wel. Wellicht volgen ze al een tijdje of hebben ze je website al meerdere keren bezocht. Ze kennen je, weten wat je doet, maar zijn nog niet klaar om iets bij je te kopen of jouw dienst in te schakelen. 

En dan komen we bij de hete leads. Deze mensen zijn overtuigd door jou en jouw dienst/product. Ze zijn klaar om iets te kopen. Alleen hebben ze nog wel dat laatste zetje nodig. 

Door met jouw content marketing slim in te spelen op elke fase van de klantreis zorg je dat koude leads veranderen in warme leads, dat warme leads overgaan tot hete leads en uiteindelijk klant worden.

Koude leads

Mensen in de fase ‘koude leads’ hebben je pas net ontdekt en weten waarschijnlijk nog niet zoveel over jou en jouw bedrijf. Daar wil je verandering in brengen. Je wilt dat deze groep jou leert kennen. Dat ze weten wie je bent en wat je te bieden hebt. Dat bereik je door content te delen waarin je jouw verhaal vertelt en je productaanbod deelt. Zo zorg je ervoor dat iemand je leert kennen en zelfs leuk gaat vinden.

Goede content om te delen voor koude leads:

  • Jouw verhaal: waarom doe je wat je doet en hoe ben je gekomen waar je nu bent?
  • Een sterke about me pagina. Dit is niet voor niets een van de meestbezochte pagina’s op bedrijven. Mensen willen weten met wie ze van doen hebben. 
  • Maak duidelijk wat je doet. Zorg dat bezoekers op jouw website binnen no-time kunnen zien wat ze aan jou hebben. Deel ook op social media geregeld iets over jouw producten en diensten. Mensen moeten immers wel eerst weten wát je verkoopt voordat ze iets bij je kopen.

Warme leads

Warme leads zijn bekend met wie jij bent en weten waarvoor ze bij je terechtkunnen. Er is wel een beginnende band, maar toch nog niet echt. In deze fase ga je verder met ervoor zorgen dat iemand je leuk gaat vinden. Je begint met het opbouwen van vertrouwen. Dat doe je door waardevolle content te delen. Dit is de fase waarin het draait om waarde delen. Hoe meer waarde jij deelt, hoe meer je daarvoor terugkrijgt


Goede content om te delen voor warme leads:

  • Concrete tips en adviezen die je doelgroep helpen een probleem op te lossen en/of dichter bij hun droom te komen
  • Beantwoord vragen van (potentiële) klanten. Dit kan één-op-één, maar bijvoorbeeld ook via een Instagram-live of in een blog met veelgestelde vragen

In deze fase kun je eigenlijk alle kanten op met de content die je maakt. Zolang je dit maar zoveel mogelijk afstemt op de behoeften van jouw doelgroep. Probeer jouw ideale klanten zo goed mogelijk te helpen en hun vragen zo specifiek mogelijk te beantwoorden. Zo zorg je ervoor dat ze je gaan waarderen en doorgaan naar de volgende fase: hete leads.

Hete leads

Hete leads weten wie je bent en hebben een goede band met je opgebouwd. Ze zijn overtuigd door jouw aanbod en overwegen al om iets bij je te kopen of jouw dienst in te schakelen. Door de juiste content te delen kun je iemand die een hete lead is net dat laatste zetje geven om tot aankoop over te gaan. 

Goede content voor hete leads:

  • Reviews, case studies en testimonials. Hoe onafhankelijk we ook denken te zijn, iedereen kijkt weleens naar wat anderen doen voordat ze een beslissing maken. Als jij goede reviews en testimonials van klanten hebt, laat je zien dat anderen tevreden over je zijn. Dit kan net het laatste argument zijn dat iemand nodig heeft om jouw dienst in te schakelen.
  • Met een call-to-action roep je een potentiële klant letterlijk op om actie te ondernemen. Als je duidelijk vertelt wat de volgende stap voor jouw potentiële klant is, vergroot je de stap dat hij/zij die stap ook daadwerkelijk zet. Een goede call-to-action kan net dat laatste zetje zijn dat ervoor zorgt dat iemand jouw product koopt of contact opneemt.

De perfecte combinatie van content voor meer klanten

Van een onbekende naar iemand die je steeds beter leert kennen en steeds meer gaat waarderen naar een enthousiaste klant. Dat is wat je kunt bereiken door de juiste content in te zetten. 

De klantreis is een proces dat altijd doorloopt. Er komen constant nieuwe koude leads bij, die vervolgens doorgroeien naar warme en hete leads. Daarom is het ook belangrijk om constant content te delen voor elk van deze fases. Probeer elke week content te delen voor elke fase in de klantreis. Zo blijf je iedereen in jouw doelgroep op de juiste manier aanspreken en zorg je ervoor dat jouw content ook daadwerkelijk klanten gaat opleveren. 

Wil jij graag meer gaan doen met content marketing, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je graag dat ik even met je meedenk? Maak dan eens een afspraak voor een gratis inspiratiegesprek.

Scroll naar top

De deuren van de cursus zijn tijdelijk gesloten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de wachtlijst:

Bijna klaar!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om toegang te krijgen tot de cursus:

Pinterest templates voorbeeld

Download jouw Pinterest templates

SEO Quickstart Guide

Boost jouw vindbaarheid in Google

Blog guide

5 stappen voor een succesvolle blog

Kickstart Jouw Blog - Wachtlijst

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden

Gratis download

Voortaan altijd ijzersterke blogs publiceren?

Vul hieronder jouw gegevens in en download de gratis Blog Checklist!

Gratis download

Jouw plekje in Google claimen?

Vul hieronder jouw gegevens in en download jouw gratis SEO Cheat Sheet!