maand elke dag bloggen

Een maand lang elke dag bloggen: dit leverde het op

Een maand geleden ging ik een enorme commitment met mezelf aan… Ik besloot een jaar lang elke werkdag te gaan bloggen. En hé, de eerste maand zit er alweer op. Met lichtelijke trots kan ik zeggen dat ik deze eerste maand geen enkele dag heb gemist. Dat is een klein feestje waard. 

Maar dan de belangrijke vraag: heeft al die moeite ook wat opgeleverd? En was het het waard om zoveel tijd in mijn blog te stoppen? In deze blog lees je mijn ervaringen.

Waarom doe ik dit ook alweer?

Elke dag bloggen, waarom zou je dat doen? Voor mij ging het om de volgende drie redenen:

Allereerst is het een stukje ‘practice what you preach’. Ik help ondernemers om beter te scoren in Google en dat doe ik vooral door blogs te schrijven. Het is dan wel zo gepast om zelf ook een actieve blog te hebben. 😉

Mijn tweede regel bouwt eigenlijk verder op mijn eerste. Regelmatig bloggen helpt enorm om steeds beter gevonden te worden in Google en zo steeds meer bezoekers naar je website trekken. Blog voor blog bouw je aan een succesvolle online business. Door elke dag te bloggen, hoop ik een flinke boost te geven aan mijn vindbaarheid in Google. 

Het draait natuurlijk niet allemaal om cijfertjes en resultaten. Integendeel. Door elke dag te schrijven over mijn vakgebied, leer ik regelmatig wat bij. Ik blijf op de hoogte van alle Google updates – en dat zijn er nogal wat de laatste tijd – en leer steeds meer over hoe je content marketing nóg beter kunt inzetten.

Wat zijn de resultaten van elke dag bloggen?

Omdat dit nog de eerste maand is, verwachtte ik nog niet al te veel resultaat. Gemiddeld duurt het drie tot zes maanden voor een pagina een beetje goed scoort in Google. Daarom waren mijn verwachtingen niet al te hoog. 

Daarom was ik positief verrast toen ik vandaag mijn statistieken van afgelopen maand vergeleek met een maand eerder. Ten opzichte van de maand oktober, had ik in november:

  • 39% meer organische bezoekers vanuit Google
  • 16% meer vertoningen in Google
  • 47,83% meer bezoekers op mijn website

De stijging in organische bezoekers was voor een deel te danken aan nieuwe blogs die vrij snel een top 10 positie bereikten, maar ook gedeeltelijk door oude blogs. Door nieuwe blogs toe te voegen aan mijn website, zijn ook mijn oude blogs flink gestegen in de zoekresultaten. Dat kan door twee dingen komen: 

  1. Doordat ik in nieuwe blogs regelmatig een interne link toevoeg, waardoor die pagina’s meer waarde krijgen
  2. Doordat Google het fijn vindt als een website wat meer ‘body’ heeft. Door meer content toe te voegen, is Google mijn site in zijn geheel als kwalitatiever gaan zien

De groei in het aantal vertoningen in Google is heel simpel te verklaren: er is meer content, dus ook meer kans om in Google te scoren. En dat is precies wat er is gebeurd. 

De groei in het aantal websitebezoekers komt voor een deel vanuit Google. Voor een ander deel komt het uit social media, vooral Pinterest. Ook dat is een voordeel van vaak bloggen: met elke blog die je deelt, heb je een reden om mensen via social media naar je website te verwijzen. 

Het meest waardevolle resultaat

Naast deze resultaten ‘op papier’ heeft dit alles nog iets veel waardevollers opgeleverd. Ik wist van tevoren al dat ik door dit project aan te gaan ontzettend veel zou leren. Maar als ik terugkijk op wat ik de afgelopen maand al heb geleerd, is dat stukken meer dan ik had verwacht. Dat komt voornamelijk door drie dingen. 

Als eerste helpt elke dag bloggen enorm om bij te blijven met alle nieuwe ontwikkelingen, in mijn geval op het gebied van bloggen en SEO. Zo kun je me inmiddels alles vragen over de Google updates die eraan komen, want ik ben volledig op de hoogte. 

Een groot deel van mijn werk bestaat uit blogs schrijven voor klanten. Door ook elke dag voor mijn eigen bedrijf te bloggen, word ik hier niet alleen nóg beter in, maar leer ik ook over nieuwe manieren om blogs te promoten. Zo ben ik de afgelopen tijd niet alleen bezig geweest met bloggen, maar ben ik ook aan de slag gegaan met Pinterest en het inplannen van pins via Tailwind

Door elke dag te bloggen, leer ik elke dag meer over welke content wel en juist niet werkt voor mijn publiek. Op basis van deze statistieken krijg ik steeds een beetje inzicht in wat klanten zoeken en kan ik mijn content strategie steeds verder aanscherpen. 

De conclusie

Elke dag weer een blog schrijven was soms een hele klus, maar als ik kijk naar de resultaten was het al die moeite meer dan waard. In deze eerste maand is het misschien nog een kleine stap vooruit, maar als deze resultaten zich een jaar lang doorzetten, ben ik meer dan happy. Ik ga daarom lekker door met bloggen. 
Lijkt het jou leuk om ook deze uitdaging aan te gaan? En kun je daar best wat tips bij gebruiken? Dan mag je natuurlijk altijd een berichtje sturen. Ik help je graag!

Scroll naar top

De deuren van de cursus zijn tijdelijk gesloten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de wachtlijst:

Bijna klaar!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om toegang te krijgen tot de cursus:

Pinterest templates voorbeeld

Download jouw Pinterest templates

SEO Quickstart Guide

Boost jouw vindbaarheid in Google

Blog guide

5 stappen voor een succesvolle blog

Kickstart Jouw Blog - Wachtlijst

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden

Gratis download

Voortaan altijd ijzersterke blogs publiceren?

Vul hieronder jouw gegevens in en download de gratis Blog Checklist!

Gratis download

Jouw plekje in Google claimen?

Vul hieronder jouw gegevens in en download jouw gratis SEO Cheat Sheet!