Podcast tips

6 podcast tips voor inspiratie over marketing, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling

In de auto, tijdens het hardlopen, onder het eten, tijdens het schoonmaken, ik kan podcasts niet meer wegdenken uit mijn leven. Ik vind het heerlijk om me te laten inspireren en extra kennis op te doen door een fijne podcast te luisteren. De afgelopen jaren heb ik heel wat podcasts uitgeprobeerd en daar zijn een aantal favorieten uitgekomen.

Fun fact: ik ontdekte podcasts in de zomer van 2013. Ik wilde per se voor mijn minor naar San Sebastián. Het enige probleem: alle lessen werden in het Spaans gegeven. Ik moest dus in recordtempo vloeiend Spaans leren. Uren achter elkaar luisterde ik naar Coffee Break Spanish en ging in twee maanden tijd van alleen ‘dos cervezas por favor’ naar vrijwel vloeiend Spaans. 

Inmiddels heb ik het Spaans leren achter me gelaten en luister ik vooral naar podcasts om inspiratie op te doen en meer te leren over marketing en ondernemen. En voor wat extra motivatie luister ik tijdens het hardlopen geregeld naar podcasts over sport. In deze blog lees je mijn podcast tips voor als ook jij meer wilt leren over marketing, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. 

Ondernemen

Vrije Meid

Ik volg Suzanne al ruim een jaar via Instagram en sinds ze een paar maanden geleden begon met haar podcast heb ik elke aflevering geluisterd. In haar podcast vertelt Suzanne over haar eigen ervaring als ondernemer en interviewt ze anderen. Steeds komt er één centraal thema terug: vrijheid. Want geef toe, wat is de reden dat jij bent begonnen met je bedrijf? Grote kans dat het iets met vrijheid te maken heeft. Voor mij in ieder geval wel. 

Goal Digger Podcast

Ik ontdekte de Goal Digger Podcast toen ik nog in loondienst werkte en er stiekem al een beetje van droomde om mijn eigen bedrijf te beginnen. Hoe meer afleveringen ik luisterde, hoe meer ik het vertrouwen kreeg dat het een goed idee was om voor mezelf te beginnen. Van e-mailmarketing en salesfunnels tot aan social media en fotografie. Jenna bespreekt het allemaal in de Goal Digger Podcast en het komt allemaal perfect van pas als je je bedrijf wilt laten groeien. 

Marketing

Online Marketing Made Easy

Van de Goal Digger Podcast van Jenna Kutcher gaan we naadloos over naar de Online Marketing Made Easy podcast van Amy Porterfield. De twee werken namelijk veel samen en benoemen elkaar regelmatig. E-mailmarketing, het runnen van een online business, sales en eigenlijk alles wat met online marketing te maken heeft, het komt allemaal voorbij in de podcast van Amy Porterfield. 

De IMU Podcast

Misschien ben ik een béétje biased voor deze, want elke week schrijf ik voor de IMU een blog over de nieuwste podcast aflevering. Maar ook voordat ik aan die klus begon, was ik al enorm fan van de podcast en luisterde ik (bijna) elke aflevering. De podcast heeft me ontzettend veel geleerd over online marketing en het heeft me geholpen de juiste keuzes te maken tijdens mijn eerste jaar als ondernemer. Daarom vind ik het een echte must voor heel ondernemend Nederland. En houd je niet zo van luisteren? Dan kun je altijd nog mijn blogs over de podcast lezen op de IMU website. 😉

Persoonlijke ontwikkeling

Psychologie van Succes

Nog zo één waar ik misschien niet geheel een onafhankelijke mening over kan hebben, want ook voor deze podcast werk ik wekelijks een blog uit. Maar om eerlijk te zijn: dat doe ik elke weer met het grootste plezier, want ik vind de onderwerpen die worden besproken mega interessant. In de podcast beantwoorden Tonny Loorbach en Albert Sonnevelt vragen over psychologie, vaak gerelateerd aan ondernemen, maar soms ook wat algemener. Ik vind het een heerlijke podcast om aan persoonlijke ontwikkeling te werken en meer te leren over hoe de menselijke psychologie precies werkt. 

Kim Munnecom Podcast

Last maar zeker niet least, want wat vind ik dit een heerlijke podcast om naar te luisteren. Kim praat over de wet van aantrekking, mindset ondernemen en soms gewoon over het leven. En dat doet ze met zoveel enthousiasme dat ik er altijd weer vrolijk van wordt. Met elke dag een nieuwe aflevering is er genoeg input voor je dagelijkse dosis inspiratie. 

Vooral sinds ik vorig jaar met mijn bedrijf begon ben ik een heel stuk meer podcasts gaan luisteren. Van de podcast die ik tipte in deze blog heb ik stuk voor stuk een hele hoop geleerd. En dat is precies wat ik er zo fijn aan vindt: op een hele makkelijke manier en zonder dat het echt tijd kost – want je kunt het prima combineren met andere dingen, zoals sporten en schoonmaken – kun je elke dag weer iets nieuws leren. 

How about you? Ben jij ook een fanatieke podcast-luisteraar? Wat zijn jouw favorieten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

De deuren van de cursus zijn tijdelijk gesloten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de wachtlijst:

Bijna klaar!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om toegang te krijgen tot de cursus:

Pinterest templates voorbeeld

Download jouw Pinterest templates

SEO Quickstart Guide

Boost jouw vindbaarheid in Google

Blog guide

5 stappen voor een succesvolle blog

Kickstart Jouw Blog - Wachtlijst

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden

Gratis download

Voortaan altijd ijzersterke blogs publiceren?

Vul hieronder jouw gegevens in en download de gratis Blog Checklist!

Gratis download

Jouw plekje in Google claimen?

Vul hieronder jouw gegevens in en download jouw gratis SEO Cheat Sheet!