Vrijheid als ondernemer

Hoe SEO jou meer vrijheid in je bedrijf kan opleveren

Wat was voor jou de reden om te beginnen met ondernemen? De kans is groot dat het iets met vrijheid te maken had. Misschien wilde je lekker gaan reizen en op de allermooiste plekken ter wereld kunnen werken. Of je wilde gewoon vrij zijn om je eigen dagen te kunnen indelen en te werken op een manier die bij jou past. 

Hoe vrijheid er voor jou ook uitziet, het op orde krijgen van je SEO helpt je dat vrije gevoel te bereiken. “Hoe dan?!”, hoor ik je denken. Misschien is SEO niet het eerste waar je aan denkt als je een beeld van een vrij leven voor je ziet. Toch geloof ik erin dat SEO een sterke basis is voor de vrijheid die je ervaart als ondernemer. In deze blog lees je waarom dat zo is.

Moeiteloos klanten aantrekken

Wanneer jij jouw SEO op orde hebt, gaat nieuwe klanten aantrekken je een stuk makkelijker af. Hoe vaker en hoger jouw website in Google verschijnt, des te groter de kans is dat klanten jouw website vanzelf gaan ontdekken. Je zorgt zo dat jouw klant jou gaat vinden in plaats van andersom. 

Het fijne aan SEO, is dat de moeite die je erin stopt nooit verloren gaat. Hoe meer tijd je erin investeert, hoe meer posities het je gaat opleveren. En in de meeste gevallen, behoud je deze positie ook een hele tijd. Door nu te investeren in SEO, pluk je er nog lange tijd de vruchten van. 

Wanneer jouw website goed scoort in Google, zorgt dat ervoor dat je constant nieuwe bezoekers, leads en klanten blijft aantrekken. Dit bespaart je zeeën van tijd op het gebied van marketing en acquisitie. Zo houd jij tijd over om daadwerkelijk voor klanten te werken, aan je bedrijf te bouwen óf natuurlijk gewoon te genieten van je vrijheid. 

Jouw business op de automatische piloot

We gaan nog even een stapje verder op het vorige punt. Aan de lopende band nieuwe klanten aantrekken is één ding… je business écht op de automatische piloot laten draaien is een tweede. Hier komt net wat mer bij kijken dan alleen je website optimaliseren, maar SEO speelt er wel een belangrijke rol in. 

Hoe tof zou het zijn als je een digitaal product hebt dat zichzelf verkoopt? Je hoeft het niet constant te boosten via Instagram, want doordat jouw website hoge posities heeft voor de juiste zoekwoorden, komen klanten vanzelf naar je toe. Dankzij een digitaal product en een website die goed is ingesteld, kun jij op de automatische piloot verkopen. Jouw site blijft verkopen (en inkomen!) opleveren, terwijl jij er in Bali op uit trekt voor een middag surfsessie. Of, back to reality, bouwt aan je volgende product, nieuwe samenwerkingen bespreekt of je Instagram stories bijwerkt.

Basis voor nieuwe inkomstenbronnen

Naast dat SEO je kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken voor je bestaande business, kan het ook de basis zijn voor hele nieuwe inkomstenbronnen. Als je steeds vaker én steeds hoger gaat scoren in Google, gaat dat je ook steeds meer bezoekers voor je website opleveren.

In eerste instantie richt je jouw website waarschijnlijk vooral op klanten, maar de mogelijkheden gaan veel verder. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van affiliate marketing, waarbij je jouw bezoekers doorverwijst naar een product van iemand anders. Wanneer iemand via jouw link iets koopt, krijg jij een percentage van het bedrag. Je kunt als affiliate allerlei verschillende soorten producten aanbevelen, van boeken op Bol.com tot aan online programma’s van andere ondernemers. Het belangrijkste is dat je oprecht blijft en kiest voor dingen waar je écht enthousiast van wordt.  

SEO voor meer vrijheid

Zolang je dit ‘zomaar voor erbij’ doet, zal het je vast geen goudmijnen opleveren, maar het kan wel een fijne extra inkomstenbron worden waar je weinig extra voor hoeft te doen. Want ook hier geldt: jij zorgt ervoor dat je content SEO-proof is en de affiliate links goed staan en de automatische piloot doet de rest. 

Begin nu, pluk later de vruchten

Om het op te zetten kost het éven wat werk. Maar van alle tijd, moeite en geld die je er nu in steekt, pluk je later de vruchten. Hoe meer moeite je in je SEO stopt, hoe meer jouw website uiteindelijk voor jou gaat werken om op de automatische piloot de juiste bezoekers aan te trekken. En weet je wat het fijne is aan SEO? De moeite die je erin stopt, gaat nooit verloren. En door er regelmatig wat tijd in te investeren, worden jouw posities in Google steeds beter. 

Droom jij ook van vrijheid in je business? Dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan met SEO. Hoe je dat doet? Simpel, download gewoon even de SEO cheat sheet en begin met het optimaliseren van je website. Begin rustig, één pagina per keer. Je zult zien dat je zo stapje voor stapje jouw plekje gaat claimen in de hitlijsten van Google.

Scroll naar top

De deuren van de cursus zijn tijdelijk gesloten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de wachtlijst:

Bijna klaar!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om toegang te krijgen tot de cursus:

Pinterest templates voorbeeld

Download jouw Pinterest templates

SEO Quickstart Guide

Boost jouw vindbaarheid in Google

Blog guide

5 stappen voor een succesvolle blog

Kickstart Jouw Blog - Wachtlijst

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden

Gratis download

Voortaan altijd ijzersterke blogs publiceren?

Vul hieronder jouw gegevens in en download de gratis Blog Checklist!

Gratis download

Jouw plekje in Google claimen?

Vul hieronder jouw gegevens in en download jouw gratis SEO Cheat Sheet!