motivatie succesvolle blog beginnen

Succesvolle blog beginnen? Stel jezelf deze ene vraag…

Droom jij van een succesvolle blog waarmee je elke maand duizenden mensen inspireert? Een blog die elke dag weer nieuwe klanten aantrekt voor jouw business? Of misschien een eigen platform waarop je jouw passie voor een bepaald onderwerp kunt delen? 

Voordat je ook maar een letter op papier zet, is het belangrijk om jezelf één ding af te vragen. Eén vraag kan jouw carrière als blogger maken of breken. 

Wat ik me realiseerde door elke dag te bloggen

Iets meer dan een maand geleden maakte ik een grote beslissing: ik ga een jaar lang elke werkdag bloggen. Inmiddels zit de eerste maand erop. Hoewel ik vol enthousiasme aan deze challenge begon – en dat ook nog steeds ben – was het zeker niet altijd makkelijk om elke dag opnieuw een blog online te zetten.

Soms heb je van die dagen dat alles nét wat langer duurt dan je had gepland, je jezelf niet helemaal fit voelt of het gewoon retedruk hebt. De afgelopen maand maakte ik ze allemaal mee. En weet je wat? Ik realiseerde me dat het juist die dagen zijn die het verschil maken. 

Er zijn meerdere dingen die bepalen of en hoe snel jouw blog succesvol wordt. Denk aan consistentie, hoe vaak je blogt, hoe actief je jouw blog deelt via social media, in hoeverre je jouw blogs optimaliseert voor Google en of je blogs aansluiten bij wat jouw klant wil lezen. 

Maar om al deze dingen goed te doen en het bloggen vol te houden, heb je één ding nodig: motivatie. De afgelopen weken merkte ik dat de juiste motivatie een wereld van verschil maakt. Het is de motivatie die ervoor zorgt dat je zelfs op de dagen dat het wat minder goed uitkomt alsnog je laptop openklapt en een blog schrijft. 

Waar doe je het allemaal voor?

De kans is groot dat je de TED Talk van Simon Sinek wel kent. (Zo niet, kijk hem dan zeker!) Misschien heb je zelfs zijn boek ‘Begin met het Waarom’ wel gelezen. Volgens Simon Sinek gaat het er niet zozeer om wat je doet en hoe je iets doet, maar vooral om waarom je iets doet. Dat is waar je uiteindelijk het verschil mee maakt. 

Ik las het boek van Simon Sinek ongeveer een jaar geleden en – heel eerlijk – ik had er destijds niet zoveel mee. Tot nu dan. Want uiteindelijk is het mijn ‘waarom’ geweest die me elke dag weer de motivatie gaf om te bloggen. En ik durf te wedden dat het ook voor jou werkt. 

Dus stel jezelf de vraag:

Waarom wil je een blog beginnen?

Het werkt het beste om er pen en papier bij te pakken en heel concreet op te schrijven wat jouw reden is om te gaan bloggen. Waarom wil je elke dag/week/maand een blog publiceren? Wat wil je er uiteindelijk mee bereiken? 

Hoe concreter jij weet wat je wilt bereiken – en hoe blijer je ervan wordt – des te groter is de kans dat je het volhoudt om elke keer weer een blog te schrijven. Weet je precies wát je wilt bereiken en waarom je dat zo graag wilt? Dan staat jou niets meer in de weg die succesvolle blog te beginnen. 

P.S. In deze blog lees je wat mijn reden is om elke dag te bloggen

Scroll naar top

De deuren van de cursus zijn tijdelijk gesloten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor de wachtlijst:

Bijna klaar!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om toegang te krijgen tot de cursus:

Pinterest templates voorbeeld

Download jouw Pinterest templates

SEO Quickstart Guide

Boost jouw vindbaarheid in Google

Blog guide

5 stappen voor een succesvolle blog

Kickstart Jouw Blog - Wachtlijst

Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden

Gratis download

Voortaan altijd ijzersterke blogs publiceren?

Vul hieronder jouw gegevens in en download de gratis Blog Checklist!

Gratis download

Jouw plekje in Google claimen?

Vul hieronder jouw gegevens in en download jouw gratis SEO Cheat Sheet!