fbpx
wat is canva

Wat is Canva (en hoe helpt het je om je bedrijf te laten groeien?

Canva is een online tool waarmee je makkelijk visuele content maakt, zonder dat je daar enige design skills voor nodig hebt. Het programma heeft een ware revolutie teweeg gebracht in de manier waarop we content ontwerpen. Binnen enkele minuten maak je je eigen professioneel uitziende ontwerpen. 

Met Canva kun je krachtige visuals maken voor je social media posts, presentaties, blogposts, posters voor evenementen en nog veel meer. Het programma heeft een intuïtieve drag-and-drop editor, een uitgebreide bibliotheek aan sjablonen en alle elementen die je nodig hebt om het design van jouw content naar een hoger niveau te tillen. 

Waarom Canva onmisbaar is voor ondernemers

Als ondernemer weet je hoe lastig het kan zijn om professioneel uitziende afbeeldingen te maken voor je website en social media kanalen. Voor een goede designer ben je al snel duizenden euro’s kwijt. En hoewel een goede designer haar gewicht in goud waard is, heb je dat budget simpelweg niet als je net begint. 

Dat is waar Canva om de hoek komt kijken. De tool is gratis te gebruiken en véél simpeler dan de klassieke design-programma’s zoals Photoshop, InDesign en Illustrator. Het gebruiksvriendelijke Canva maakt grafisch ontwerpen toegankelijk voor iedereen. Zelfs voor mensen zonder enige ervaring. En zelfs als je helemaal geen oog voor design hebt – zoals ik. 

Zo maak je makkelijk zelf professionele graphics met Canva

Met Canva maak je eenvoudig de mooiste ontwerpen voor je bedrijf. Dat is mogelijk dankzij de uitgebreide bibliotheek aan aanpasbare sjablonen. Het werkt eenvoudig: je kiest een sjabloon dat je mooi vindt, past de kleuren aan naar jouw branding kleuren en past de lettertypes aan naar jouw branding lettertypes. En ta-dah: je hebt een ontwerp dat helemaal bij je bedrijf past. 

Instagram posts, Stories, TikTok video’s, Facebook banners, e-books, presentaties of wat je ook maar kunt bedenken: Canva heeft er een sjabloon voor. Het fijne aan deze sjablonen is dat ze de perfecte afmetingen hebben voor verschillende social media kanalen (en andere toepassingen). Vind je toch geen sjabloon dat naar wens is? Dan kun je ook met een leeg document beginnen en een geheel eigen ontwerp maken. 

Met de drag-and-drop interface verplaats je de elementen in je ontwerp, zodat jouw boodschap het best tot zijn recht komt. Kies een van de afbeeldingen uit de uitgebreide stockfoto-bibliotheek van Canva of voeg je eigen beeldmateriaal toe om het ontwerp nóg meer aan te passen aan je merk. Ook zijn er duizenden elementen, zoals lijnen, pijlen, cirkels, regenbogen, schaduwen, sterren en wat je ook maar zou willen toevoegen aan het ontwerp. 

De mogelijkheden van Canva zijn eindeloos: te veel om in deze blog op te noemen. Ik raad je vooral aan om de tool zelf eens te proberen. Dat kan gewoon gratis via Canva.com.

Om af te sluiten

Canva is een geweldig hulpmiddel waarmee ondernemers snel en makkelijk prachtige visuals kunnen maken. Zelfs als je geen ervaring of kennis van ontwerpen hebt. Canva bespaart je tijd en levert je resultaten van topkwaliteit. 

Wil je jouw bedrijf aan de wereld laten zien, maar mis je nog de juiste visuals voor je posts op social media? Dan is Canva zeker de moeite waard om uit te proberen. 

Download gratis

100+ headline formules voor blogs & mailings