Wil je goed gevonden worden in Google, dan heb je daar een duidelijk plan voor nodig. Met alleen wat info over hoe je een tekst optimaliseert voor Google kom je er niet. Als je écht het verschil wil maken in de hoeveelheid organische bezoekers die elke maand op jouw website af komt, dan heb je een duidelijke strategie nodig.
Wat moet je nu precies doen om klanten aan te trekken via Google? Welke stappen moet je zetten en hoe pak je dat strategisch aan?
Als het gaat om SEO werk ik elke maand met een vaste workflow. In vier stappen stel ik mijn strategie bij en zorg ik voor nieuwe en verbeterde SEO content. Het gevolg? Door systematisch elke maand te werken aan het verbeteren van je Google posities, kan het niet anders dan dat klanten je website steeds beter te vinden.
Hoe werkt die SEO workflow precies? En hoe kun jij hem ook toepassen? Dat lees je in deze blog.
1. Check je huidige posities
Voordat je iets kunt verbeteren, moet je eerst weten waar je op dit moment staat. Kijk daarom eerst naar hoe hoog jouw website op dit moment staat in Google en hoeveel organische bezoekers je elke maand aantrekt. Dit zijn de cijfers die je wilt gaan verbeteren.
Op basis van je huidige posities, kun je bepalen welke pagina’s de meeste potentie hebben om een goede positie in Google te bemachtigen. Kijk vooral naar de zoekwoorden die al goed scoren, bijvoorbeeld in de top 20. Met wat kleine verbeteringen kun je een pagina van de tweede naar de eerste pagina in Google krijgen. Of van een top vijf positie naar een top drie positie. Wist je dat elke positie die je in Google stijft je gemiddeld 30% meer verkeer oplevert? Zeker de moeite waard dus!
2. Verbeter je huidige posities
Nadat je hebt vastgesteld welke pagina’s je wilt gaan verbeteren, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en die verbeteringen ook echt door te voeren. Check eerst of de pagina goed geoptimaliseerd is voor het zoekwoord. Niet zeker waar je op moet leten? Download dan het gratis SEO cheat sheet.
Vaak is alleen een zoekwoord verwerken op wat tactische plaatsen niet genoeg om de nummer één positie te bemachtigen. Zeker niet met alle algoritme updates van Google. Je moet die toppositie echt verdienen. Hoe doe je dat? Door te zorgen dat jouw content beter is dan die van de concurrent. Neem daarom eens een kijkje op de pagina’s hoger scoren dan jij en zorg dat jouw content beter is.
3. Kies nieuwe zoekwoorden
De kans is groot dat je nog lang niet op alle relevante zoektermen voor jouw bedrijf wordt gevonden. Er is daarom nog een hoop ruimte voor verbetering. Zoekwoorden zijn een belangrijk onderdeel van je algehele SEO-strategie.
Met de juiste zoekwoorden zorg je dat de bezoekers die op je site komen ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product. Bedenk je welke woorden mensen in Google intypen als ze naar iemand als jou op zoek zijn. Of welke informatie ze over jouw vak zouden willen weten. Dit is een goede start om goede zoekwoorden uit te kiezen. Ga bij voorkeur voor relevante zoektermen met niet al te veel concurrentie.
In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe zoekwoorden voor Google kunt bepalen.
4. Schrijf nieuwe SEO content
Een zoekwoord dat je bewaard hebt in een Excel-bestandje gaat niet veel voor je doen. Zodra je hebt bepaald voor welk zoekwoord je gevonden wilt worden, staat je nog maar één ding te doen: de allerbeste content over dat onderwerp maken. Schrijf een zo waardevol mogelijk artikel en verwerk je zoekwoord op alle tactische plaatsen. In het SEO Cheat Sheet vind je hoe je dat kunt doen.
Repeat!
Nadat je nieuwe SEO content hebt gepubliceerd, begint de workflow opnieuw. Check hoe de content presteert, voer verbeteringen door waar nodig en voeg nieuwe content toe. Hoe langer en hoe vaker je dit doet, des te beter je website naar voren komt in Google.
Ben jij klaar om next level te gaan met jouw SEO?
In dit artikel las je een overzicht van hoe mijn SEO workflow er elke maand uitziet. Ik wil je nog één laatste tip meegeven.
Het allerbelangrijkste is als het gaat om SEO is actie ondernemen. Je kunt nog zo goed weten hoe je een tekst SEO-proof maakt of hoe je een zoekwoordonderzoek doet… Maar als je geen actie onderneemt, gebeurt er niets.
Heb jij zin om praktisch aan de slag te gaan met concrete opdrachten om jouw vindbaarheid in Google een enorme boost te geven? Dan is het SEO werkboek écht iets voor jou.
Met handige – en vooral simpele – uitleg neem ik je aan de hand om te werken aan de SEO van jouw website. Zo kan het niet anders dan dat jouw vindbaarheid in Google met stappen vooruit gaat.